Skoro zaboravljeno jelo istočne Srbije - ova salata se odlično uklapa ako služite pasulj ili meso, ali možete je jesti i samo sa vrućom pogačom.
Sastojci:
- 5 suvih paprika
- 1 praziluk
- malo ulja
- so, biber
Priprema:
Praziluk isecite što sitnije. Suve paprike prvo malo ispecite, pa sitno iseckajte. Zatim stavite u avan sa dodatkom ulja, i još malo ispritiskajte. Stavite papriku preko praziluka, sipajte malo ulja, soli i bibera. Promešajte i salata je spremna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus