Lagana jela koja zamenjuju teške obroke će vam prijati sad kako dolazi lepše vreme.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 praziluka, sitno iseckana
- 2 stabljike celera
- 2 čena belog luka, samlevenog
- 6 šolja svežeg graška
- 4 šolje pileće supe (bujona)
- peršun
- nana (menta)
- mirođija
- ¼ šolje pavlake za kuvanje
- so i biber
Priprema:
U većem loncu zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte praziluk i celer. Dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte beli luk i lagano mešajte. Dodajte potom grašak, supu i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Pri samom kraju dodajte nanu, peršun i mirođiju. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji oko 5 minuta. Prebacite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte zatim pavlaku, pa posolite i pobiberite.
Prilikom serviranja dodati još nekoliko kapi maslinovog ulja, i ukrasiti peršunom, mirođijom i mentom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem