Lagana jela koja zamenjuju teške obroke će vam prijati sad kako dolazi lepše vreme.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 praziluka, sitno iseckana
- 2 stabljike celera
- 2 čena belog luka, samlevenog
- 6 šolja svežeg graška
- 4 šolje pileće supe (bujona)
- peršun
- nana (menta)
- mirođija
- ¼ šolje pavlake za kuvanje
- so i biber
Priprema:
U većem loncu zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte praziluk i celer. Dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte beli luk i lagano mešajte. Dodajte potom grašak, supu i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Pri samom kraju dodajte nanu, peršun i mirođiju. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji oko 5 minuta. Prebacite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte zatim pavlaku, pa posolite i pobiberite.
Prilikom serviranja dodati još nekoliko kapi maslinovog ulja, i ukrasiti peršunom, mirođijom i mentom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus