Lagana jela koja zamenjuju teške obroke će vam prijati sad kako dolazi lepše vreme.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 praziluka, sitno iseckana
  • 2 stabljike celera
  • 2 čena belog luka, samlevenog
  • 6 šolja svežeg graška
  • 4 šolje pileće supe (bujona)
  • peršun
  • nana (menta)
  • mirođija
  • ¼ šolje pavlake za kuvanje
  • so i biber

Priprema:

U većem loncu zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte praziluk i celer. Dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte beli luk i lagano mešajte. Dodajte potom grašak, supu i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Pri samom kraju dodajte nanu, peršun i mirođiju. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji oko 5 minuta. Prebacite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte zatim pavlaku, pa posolite i pobiberite.

Prilikom serviranja dodati još nekoliko kapi maslinovog ulja, i ukrasiti peršunom, mirođijom i mentom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs