Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supe čorbe potaži

Idealna za lepo vreme koje dolazi: Evo kako se pravi prolećna supa od povrća

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Idealna za lepo vreme koje dolazi: Evo kako se pravi prolećna supa od povrća

Izvor: Foto: Dušica Petrović

Supe su zdrave i brzo se pripremaju, a mogu da zamene i obrok.

Sastojci:

  • mešavina smrznutog povrća za čorbu (400 g)
  • 1 l vode
  • 1 jaje
  • 1 kašike brašna
  • so, biljni začin po potrebi

Priprema:

Povrće po izboru stavite u šerpu, pa prelijte vodom i kuvajte. Dodajte so, kada provri smanjite i na tihoj vatri kuvajte još 10-15 minuta. Pred kraj kuvanja umutite jaje sa kašikom brašna i lagano sipajte u čorbu. Začinite biljnim začinom po ukusu, pustite da vri nekoliko minuta.

Čorbu servirajte u činiji sa dodatkom kajmaka ili neutralne pavlake.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Dušice Petrović

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti