Ukusna čorbica koja se lako priprema.
Sastojci:
- 400 g pečuraka po izboru (na primer šampinjona, vrganja)
- 1 glavica luka
- 1/2 kg krompira
- 25 g putera
- 1 l bujona
- 75 g namaza od svežeg sira sa pečurkama
- so
- krupno mleveni biber
Priprema:
Pečurke isecite na listiće, a luk na kockice. Krompir oljuštite i isecite na kocke. U loncu zagrejte puter pa prodinstajte luk. Potom dodajte pečurke i dinstajte još 3 minuta.
Dodajte kocke krompira, dolijte bujon (ili vodu i suvi začin od povrća) pa na srednje jakoj vatri kuvajte oko 15 minuta (da krompir omekša).
Izmiksujte čorbu štapnim mikserom, umiksujte sirni namaz, začinite solju i biberom, ukrasite za posluživanje pečurkama i začinskim biljem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Tajna savršenog kačamaka: Kako da vam bude kremastiji nego ikada
Bezalkoholni mohito koktel - pravićete ga svaki dan kada uprži sunce
Letnje pljeskavice od tikvica sa krompirom i šargarepom
Domaći sladoled od breskve i borovnice
Kremasti humus od sočiva – bolji od klasičnog sa leblebijama