Ukusna čorbica koja se lako priprema.
Sastojci:
- 400 g pečuraka po izboru (na primer šampinjona, vrganja)
- 1 glavica luka
- 1/2 kg krompira
- 25 g putera
- 1 l bujona
- 75 g namaza od svežeg sira sa pečurkama
- so
- krupno mleveni biber
Priprema:
Pečurke isecite na listiće, a luk na kockice. Krompir oljuštite i isecite na kocke. U loncu zagrejte puter pa prodinstajte luk. Potom dodajte pečurke i dinstajte još 3 minuta.
Dodajte kocke krompira, dolijte bujon (ili vodu i suvi začin od povrća) pa na srednje jakoj vatri kuvajte oko 15 minuta (da krompir omekša).
Izmiksujte čorbu štapnim mikserom, umiksujte sirni namaz, začinite solju i biberom, ukrasite za posluživanje pečurkama i začinskim biljem.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus