Ručak nije potpun bez supe ili čorbe. Ugrejaće vas u ovim hlanim danima...
Sastojci:
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 500 ml sok od paradajza
- 200 ml vode ili po potrebi ( zavisi koliko gustine volite )
- peršunov list
- so, začin i biber po ukusu
- rezanci
Priprema:
Na malo masnoće propržiti luk. Zatim dodati papriku i sipati sok od paradajza i vodu. Posoliti, začiniti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri 20 minuta. Ako je paradajz kiseo dodati malo šećera. U čorbu zakuvati rezance po ukusu....Na kraju dodati iseckan peršunov list.
Probajte ovaj laki recept koji nam je poslala čitateljka Tanja Đorđević!
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom