Ukoliko volite da pre glavnog jela pojedete supu ili čorbu, ovaj recept će vam dobro doći. Ukusna krem čorba od krompira i celera sa dodatkom pavlake je nešto što će vas ugrejati tokom ovih hladnih i kišnih dana. Jednostavno se pravi, a takođe je i jeftina.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 1/2 većeg celera
- so, biber
- 2 kašike kisele pavlake
- 4 čena belog luka
Priprema:
Krompir i celer očistiti pa iseći na kockice. Naliti sa 2 l vode i kuvati oko 20 min da povrće omekša. Procediti čorbu pa krompir i celer izblendati sa štapnim mikserom. Vratiti u procedjenu tečnost. Kiselu pavlaku pomešati sa malo supe pa izmešati i dodati čorbi. Sve žicom izjednačiti. Posoliti pobiberiti ili po želji dodati malo suvog začina. Ubaciti izdrobljern beli luk, pa pojačati vatru do samog vrenja. Isključiti i dodati obilno peršun.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus