Ukoliko volite da pre glavnog jela pojedete supu ili čorbu, ovaj recept će vam dobro doći. ukusna krem čorba od krompira, poslužena sa šargarepom i vlašcem može potpuno i da zameni obrok ukoliko je servirate uz prepečen hleb. Prijatno i uživajte u toplom jelu.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g korena celera
  • 500 ml bistre supe 
  • so
  • biber
  • kašika maslaca
  • šargarepa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • veza luka vlašca

Priprema:

Krompir i koren celera očistiti, sitno iseckati, oprati i kuvati oko 20 minuta u instant supi. Šargarepu očistiti, oprati i iseći na fine štapiće. Pažljivo dinstajte na maslacu ne više od 5 minuta. Krompir i celer u supi isprati, pa dodati pavlaku za kuvanje i sve polako zagrejati. Začiniti supu solju i biberom. Luk vlašac dobro oprati i iseći ga na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužiti garniranom šargarepom i iseckanim vlašcem.