Paprika je zdrava namirnica koja je prepuna beta karotena, kalijuma, cinka, fosfora, selena, saharoze, glukoze i folne kiseline. Takođe ima i mali broj kalorija, pa je koristimo kada vodimo računa o ishrani, ali uz sve ove prednosti ona i ubrzava metabolizam. 

Njeni antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u telu i pomažu u lečenju bolesti srca, osteoartritisa, bronhijalne astme i katarakte.

Papriku obožavamo da jedemo na različite načine bilo da je punjena, prelivena sirom i kajmakom, sada na red dolazi i paprika filovana krompirom i pavlakom. Obavezno probajte, oduševićete se. 

Sastojci:

  • 1 kg rendanog krompira 
  • 4-5 većih paprika 
  • 2 jajeta 
  • 1 kisela pavlaka 

Priprema:

Paprike isecite na pola ili ih isecite kao kad pravite punjene. Zatim u krompir dodajte jaja, kiselu pavlaku i dobro sjedinite. Začinite po ukusu. U podmazan pleh ređajte paprike, pa preko fil. Pecite na 200°C dok ne porumeni. 

Izvor: brzireceptiisaveti