Paprika je zdrava namirnica koja je prepuna beta karotena, kalijuma, cinka, fosfora, selena, saharoze, glukoze i folne kiseline. Takođe ima i mali broj kalorija, pa je koristimo kada vodimo računa o ishrani, ali uz sve ove prednosti ona i ubrzava metabolizam.
Njeni antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u telu i pomažu u lečenju bolesti srca, osteoartritisa, bronhijalne astme i katarakte.
Papriku obožavamo da jedemo na različite načine bilo da je punjena, prelivena sirom i kajmakom, sada na red dolazi i paprika filovana krompirom i pavlakom. Obavezno probajte, oduševićete se.
Sastojci:
- 1 kg rendanog krompira
- 4-5 većih paprika
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
Priprema:
Paprike isecite na pola ili ih isecite kao kad pravite punjene. Zatim u krompir dodajte jaja, kiselu pavlaku i dobro sjedinite. Začinite po ukusu. U podmazan pleh ređajte paprike, pa preko fil. Pecite na 200°C dok ne porumeni.
Izvor: brzireceptiisaveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem