Mi uvek dajemo prednost receptima koji su jednostavni, a opet ukusni i za čiju pripremu ne treba dugo da stojite pored šoreta. Jedan takav je i recept u nastavku. Tikvice i patlidžan mogu se kombinovati na više različitih načina i treba ih jesti sada dok je sezona. Nađite sveže povrće na pijaci ili u supermarketu i krenite na kulinarsko putovanje.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji crni luk
  • paradajz iz flaše (1 šolja)
  • maslinovo ulje
  • začini: so, biber, origano

Priprema:

Tikvicu i patlidžan operite pa rasecite na pola po dužine. Unutrašnjost izdubite i naseckajte sitno trebaće vam kasnije. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu. Dodati meso i dobro upržiti. Ubaciti iseckanu tikvicu i patlidžan ( ono što ste izdubili), začiniti pa kad se uprži ubaciti paradajz. Rasečene tikvice i patlidžan stavite u pleh koji ste malo nauljili, napunite nadevom i zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prijatno.

Izvor: Stvar ukusa