Mi uvek dajemo prednost receptima koji su jednostavni, a opet ukusni i za čiju pripremu ne treba dugo da stojite pored šoreta. Jedan takav je i recept u nastavku. Tikvice i patlidžan mogu se kombinovati na više različitih načina i treba ih jesti sada dok je sezona. Nađite sveže povrće na pijaci ili u supermarketu i krenite na kulinarsko putovanje.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 veća šargarepa
- 1 manji crni luk
- paradajz iz flaše (1 šolja)
- maslinovo ulje
- začini: so, biber, origano
Priprema:
Tikvicu i patlidžan operite pa rasecite na pola po dužine. Unutrašnjost izdubite i naseckajte sitno trebaće vam kasnije. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu. Dodati meso i dobro upržiti. Ubaciti iseckanu tikvicu i patlidžan ( ono što ste izdubili), začiniti pa kad se uprži ubaciti paradajz. Rasečene tikvice i patlidžan stavite u pleh koji ste malo nauljili, napunite nadevom i zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prijatno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus