Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak

NEĆE VAM TREBATI NI HLEB NI MESO UZ RUČAK: Zapečene tikvice sa sirom iz rerne

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ručak spreman za tili čas.

Izvor: Shutterstock

Tikvice su mnogima omiljeno letno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Danas smo vam pripremili jedan brz recept za ručak koji ćete, sigurni smo, obožavati i često spremati.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 jaja
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 100 ml milerama
  • 30 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • Začini po želji: so, biber, bosiljak, origano

Priprema:

Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola cm. Pleh u kom ćete peći nauljite maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja. U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica. Pecite 20 - 25 minuta. Zatim izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti