Tikvice su mnogima omiljeno letno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Danas smo vam pripremili jedan brz recept za ručak koji ćete, sigurni smo, obožavati i često spremati.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 200 g rendanog kačkavalja
- 100 ml milerama
- 30 g parmezana
- maslinovo ulje
- Začini po želji: so, biber, bosiljak, origano
Priprema:
Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola cm. Pleh u kom ćete peći nauljite maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja. U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica. Pecite 20 - 25 minuta. Zatim izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike