Tikvice su mnogima omiljeno letno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Danas smo vam pripremili jedan brz recept za ručak koji ćete, sigurni smo, obožavati i često spremati.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 200 g rendanog kačkavalja
- 100 ml milerama
- 30 g parmezana
- maslinovo ulje
- Začini po želji: so, biber, bosiljak, origano
Priprema:
Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola cm. Pleh u kom ćete peći nauljite maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja. U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica. Pecite 20 - 25 minuta. Zatim izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus