Sezona tikvica uveliko traje i zato iskoristite i pripremite različita jela. One se slažu sa svim namirnicama pa je kombinacija bezbroj.

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 110 g brašna po izboru
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 50 g parmezana
  • 1 jaje
  • 3 kašike seckanog vlašca (ili pera mladog luka)
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Pre samog početka pripreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje. Tikvice izrendajte i ocedite. U jednoj vangli pomešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Uzmite kašiku smese sipajte na pleh, tapkajte da je malo spljoštite da dobije oblik pljeskavice. Ponovite sa preostalom smesom. Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, dok tikvice ne porumene i ne postanu hrskave.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs