Tikvice su uvek dobar izbor, pogotovo leti, jer se svako jelo sa njima priprema lako i brzo. 
Ovako zapečen tikvice filovane pire krompirom i mocarelom su pravi izbor. 

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 300 g krompira
  • 1/2 crnog luka 
  • 125 g mocarele
  • peršuna
  • 1 kašika prezli 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, ne mnogo debelo. Zatim pleh obložite pek papirom i njega malo nauljite, pa poređajte tikvice. I njih premažite maslonovim ulje, pa posolite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 10 minuta. 
Krompir skuvajte, pa napravite pire. Dodajte proprženi i seckani crni luk, kao i seckanu mocarelu i peršun. Začinite i dobro promešajte. 
Na pečenu tikvicu stavite kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom, dobro nauljili i posuli prezlama. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni još 10 minuta na 200°C.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs