Tikvice su uvek dobar izbor, pogotovo leti, jer se svako jelo sa njima priprema lako i brzo.
Ovako zapečen tikvice filovane pire krompirom i mocarelom su pravi izbor.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 300 g krompira
- 1/2 crnog luka
- 125 g mocarele
- peršuna
- 1 kašika prezli
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, ne mnogo debelo. Zatim pleh obložite pek papirom i njega malo nauljite, pa poređajte tikvice. I njih premažite maslonovim ulje, pa posolite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 10 minuta.
Krompir skuvajte, pa napravite pire. Dodajte proprženi i seckani crni luk, kao i seckanu mocarelu i peršun. Začinite i dobro promešajte.
Na pečenu tikvicu stavite kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom, dobro nauljili i posuli prezlama. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni još 10 minuta na 200°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno