Obogatite ručak ukusnim prilogom na malo drugačiji način.
Sastojci:
- 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine
- puter, za prženje
- čen belog luka
- 140 ml mleka
- 25 g prezli
- 25 g narendanog kačkavalja
- 2 grančice majčine dušice
Priprema:
Kuvajte krompir u punoj šerpi vode oko 15 minuta, dok ne omekša. Dobro procedite.
Malo putera zagrejte u istoj šerpi u kojoj se kuvao krompir i pržite iseckan čen belog luka oko minut, dok ne omekša. Nakon toga, sipajte u tiganj mleko i zagrejte dok ne postane mlako. Vratite skuvan krompir u šerpu, sklonite s vatre i izmeljajte krompir dok ne dobijete homogenu smesu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh ili vatrostalnu posudu veličine 20×30 cm stavite pire. Pospite prezlama, sirom i iskidanom majčinom dušicom. Pecite oko 15 minuta dok se sir ne otopi i prezle ne porumene i postanu hrskave.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus