Obogatite ručak ukusnim prilogom na malo drugačiji način.

Sastojci:

  • 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine
  • puter, za prženje
  • čen belog luka
  • 140 ml mleka
  • 25 g prezli
  • 25 g narendanog kačkavalja
  • 2 grančice majčine dušice

Priprema:

Kuvajte krompir u punoj šerpi vode oko 15 minuta, dok ne omekša. Dobro procedite.

Malo putera zagrejte u istoj šerpi u kojoj se kuvao krompir i pržite iseckan čen belog luka oko minut, dok ne omekša. Nakon toga, sipajte u tiganj mleko i zagrejte dok ne postane mlako. Vratite skuvan krompir u šerpu, sklonite s vatre i izmeljajte krompir dok ne dobijete homogenu smesu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh ili vatrostalnu posudu veličine 20×30 cm stavite pire. Pospite prezlama, sirom i iskidanom majčinom dušicom. Pecite oko 15 minuta dok se sir ne otopi i prezle ne porumene i postanu hrskave.

Napomena: Po želji možete kuvati krompir u posoljenoj vodi.Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa