Krompir se može naći u salatama, pitama, supama, kuvanim, pečenim jelima... Bezbroj je jela s ovim povrćem i nema ko ga ne voli.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- šargarepa
- pola tikvice
- 2-3 struka mladog luka
- 5 špargli
- peršun, ruzmarin
- so, biber
- 1 i 1/2 šolja ulja
- maslac
- 2 šolje vode
Priprema:
Očistite svo povrće i isecite šargarepe na tanke krugove ili polumesece, krompir na velike kocke, tikvice na manje kocke, špargle, luk na parčiće proizvoljne veličine, da se brže skuva. Zagrejte ulje i u njemu prvo zapržite luk, krompir i šargarepu. Kasnije dodajte i beli luk, tikvicu i špargle. Začinite solju, biberom i polovinom iseckanog peršuna.
Nakon još 3 minuta (povremenog mešanja) stavite preko povrća maslac i grančicu ruzmarina, sipajte vodu i poklopite tiganj poklopcem. Dinstajte tako svo povrće dok ne bude potpuno gotovo - 20 minuta na umerenoj vatri.
Dinstani krompir sa povrćem servirajte kao prilog ili glavno jelo bez mesa.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno