Krompir se može naći u salatama, pitama, supama, kuvanim, pečenim jelima... Bezbroj je jela s ovim povrćem i nema ko ga ne voli.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • šargarepa
  • pola tikvice
  • 2-3 struka mladog luka
  • 5 špargli
  • peršun, ruzmarin 
  • so, biber
  • 1 i 1/2 šolja ulja
  • maslac
  • 2 šolje vode

Priprema:

Očistite svo povrće i isecite šargarepe na tanke krugove ili polumesece, krompir na velike kocke, tikvice na manje kocke, špargle, luk na parčiće proizvoljne veličine, da se brže skuva. Zagrejte ulje i u njemu prvo zapržite luk, krompir i šargarepu. Kasnije dodajte i beli luk, tikvicu i špargle. Začinite solju, biberom i polovinom iseckanog peršuna.

Nakon još 3 minuta (povremenog mešanja) stavite preko povrća maslac i grančicu ruzmarina, sipajte vodu i poklopite tiganj poklopcem. Dinstajte tako svo povrće dok ne bude potpuno gotovo - 20 minuta na umerenoj vatri.

Dinstani krompir sa povrćem servirajte kao prilog ili glavno jelo bez mesa.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs