Luk je jedna od namirnica koju svi vole da jedu, bilo da je svež ili propržen. Ovaj preliv se lako pravi, a u njega možete dodati so, biber ili neko aromatično bilje. Pored mesa možete da ga jedete sa kozijim sirom ili tostom i paštetom.
Sastojci:
- 500 g crvenog luka
- 30 g šećera
- 3 kašike balzamika
Priprema:
Iseckajte luk na polovine i kratko potopite u vodu. Iseckajte luk i propržite na vrelom ulju. Dodajte šećer i promešajte, pa zatim i balzamiko. Dinstajte na niskoj temperaturi nekih pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem