Luk je jedna od namirnica koju svi vole da jedu, bilo da je svež ili propržen. Ovaj preliv se lako pravi, a u njega možete dodati so, biber ili neko aromatično bilje. Pored mesa možete da ga jedete sa kozijim sirom ili tostom i paštetom

Sastojci:

  • 500 g crvenog luka
  • 30 g šećera 
  • 3 kašike balzamika 

Priprema:

Iseckajte luk na polovine i kratko potopite u vodu. Iseckajte luk i propržite na vrelom ulju. Dodajte šećer i promešajte, pa zatim i balzamiko. Dinstajte na niskoj temperaturi nekih pola sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs