Možda vam ne deluje primamljivo, ali preliv od crvenog luka se odlično slaže sa mesom, pogotovo sa roštiljem. Morate da isprobate.
Luk je jedna od namirnica koju svi vole da jedu, bilo da je svež ili propržen. Ovaj preliv se lako pravi, a u njega možete dodati so, biber ili neko aromatično bilje. Pored mesa možete da ga jedete sa kozijim sirom ili tostom i paštetom.
Sastojci:
- 500 g crvenog luka
- 30 g šećera
- 3 kašike balzamika
Priprema:
Iseckajte luk na polovine i kratko potopite u vodu. Iseckajte luk i propržite na vrelom ulju. Dodajte šećer i promešajte, pa zatim i balzamiko. Dinstajte na niskoj temperaturi nekih pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs