Španska kuhinja je kao i italijanska uvek bila među najomiljenijim. Sitni zalogaji, laka priprema, a ukus fantastičan. Kroketi su samo jedan od brojnih recepata koji će vas osvojiti.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 ml bujona
- 1 crni luk
- 80 g putera
- 200 g šunke
- 120 g brašna
Za poh:
- 3 jaja
- 60 ml mleka
- prezle
- brašno
Priprema:
U tiganju istopite puter i dodajte sitno seckan crni luk. Kada se luk proprži dodajte šunku isečenu na kockice, a zatim i brašno, pa pržite nekih minut. Postepeno sipajte bujon, a zatim i mleko, so i biber, kuvajte dok ne postane i sve vreme mutite. Ostavite u frižideru da se ohladi.
Jaja i mleko sjedinite, a brašno i prezle sipajte u zaseban tanjir. Kašikom uzmite malo ohlađene smese, umočite u brašno, pa u jaja i zatim u prezle. Pržite u dosta ulja koje ste dobro zagrejali.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem