Španska kuhinja je kao i italijanska uvek bila među najomiljenijim. Sitni zalogaji, laka priprema, a ukus fantastičan. Kroketi su samo jedan od brojnih recepata koji će vas osvojiti. 

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 250 ml bujona
  • 1 crni luk
  • 80 g putera
  • 200 g šunke
  • 120 g brašna

Za poh:

  • 3 jaja
  • 60 ml mleka
  • prezle
  • brašno

Priprema:
U tiganju istopite puter i dodajte sitno seckan crni luk. Kada se luk proprži dodajte šunku isečenu na kockice, a zatim i brašno, pa pržite nekih minut. Postepeno sipajte bujon, a zatim i mleko, so i biber, kuvajte dok ne postane i sve vreme mutite. Ostavite u frižideru da se ohladi. 

Jaja i mleko sjedinite, a brašno i prezle sipajte u zaseban tanjir. Kašikom uzmite malo ohlađene smese, umočite u brašno, pa u jaja i zatim u prezle. Pržite u dosta ulja koje ste dobro zagrejali. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs