Španska kuhinja je kao i italijanska uvek bila među najomiljenijim. Sitni zalogaji, laka priprema, a ukus fantastičan. Kroketi su samo jedan od brojnih recepata koji će vas osvojiti.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 ml bujona
- 1 crni luk
- 80 g putera
- 200 g šunke
- 120 g brašna
Za poh:
- 3 jaja
- 60 ml mleka
- prezle
- brašno
Priprema:
U tiganju istopite puter i dodajte sitno seckan crni luk. Kada se luk proprži dodajte šunku isečenu na kockice, a zatim i brašno, pa pržite nekih minut. Postepeno sipajte bujon, a zatim i mleko, so i biber, kuvajte dok ne postane i sve vreme mutite. Ostavite u frižideru da se ohladi.
Jaja i mleko sjedinite, a brašno i prezle sipajte u zaseban tanjir. Kašikom uzmite malo ohlađene smese, umočite u brašno, pa u jaja i zatim u prezle. Pržite u dosta ulja koje ste dobro zagrejali.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus