Uživajte u fantastičnim ukusima španskih specijaliteta.
Sastojci:
2 komada pilećih grudi bez kostiju i kože
500 g sirovih škampi
3 supene kašike maslinovog ulja
1 glavica luka srednje veličine
2 čena belog luka
1 crvena i 1 zelena paprika srednje veličine
2 komada velikog paradajza
150 g zamrznutog graška
500 g za pirinača za paelju
1 l pilećeg bujona
1 kašičica šafrana
so
biber
Priprema:
Očistite škampe i isecite komade pilećeg mesa. Ugrejte malo maslinovog ulja u širokom tiganju i pržite iseckan luk i beli luk, dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte pileće meso i promešajte. Ostavite da se dobro isprži. Dodajte očišćene i isečene paprike i kuvajte još 5 minuta.
U međuvremenu ugrejte pileći bujon, da bude vreo i da se ne prekida kulinarski proces. Dodajte isečen paradajz i kuvajte još 5 minuta. Sipajte pirinač i dospite 500 ml vrele vode. Nakon 5 minuta sipajte bujon i lepo promešajte. Čim provri, smanjite ringlu i ostavite da se krčka 15 minuta.
Promešajte i dodajte škampe, grašak, šafran sa solju i biberom po ukusu. Nastavite da kuvate još 10-15 minuta, dok se tečnost ne apsorbira.
Skinite sa vatre i pokrijte posudu sa paeljom velikim poklopcem i listom aliminijumske folije, da se potpari 5-10 minuta pre serviranja.
Servirajte originalnu špansku paelju sa malo iseckanog peršuna i malo sveže isceđenog soka od limuna.
U ovako pripremljenu paelju se mogu dodati i školjke sa oklopom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem