Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napavite tradicionalni španski ručak: Paelja sa piletinom i gamborima

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Napavite tradicionalni španski ručak: Paelja sa piletinom i gamborima

 Izvor: Foto: Shutterstock

Uživajte u fantastičnim ukusima španskih specijaliteta.

Sastojci:

2 komada pilećih grudi bez kostiju i kože

500 g sirovih škampi

3 supene kašike maslinovog ulja

1 glavica luka srednje veličine

2 čena belog luka

1 crvena i 1 zelena paprika srednje veličine

2 komada velikog paradajza

150 g zamrznutog graška

500 g za pirinača za paelju

1 l pilećeg bujona

1 kašičica šafrana

so

biber

Priprema:

Očistite škampe i isecite komade pilećeg mesa. Ugrejte malo maslinovog ulja u širokom tiganju i pržite iseckan luk i beli luk, dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte pileće meso i promešajte. Ostavite da se dobro isprži. Dodajte očišćene i isečene paprike i kuvajte još 5 minuta.

U međuvremenu ugrejte pileći bujon, da bude vreo i da se ne prekida kulinarski proces. Dodajte isečen paradajz i kuvajte još 5 minuta. Sipajte pirinač i dospite 500 ml vrele vode. Nakon 5 minuta sipajte bujon i lepo promešajte. Čim provri, smanjite ringlu i ostavite da se krčka 15 minuta.

Promešajte i dodajte škampe, grašak, šafran sa solju i biberom po ukusu. Nastavite da kuvate još 10-15 minuta, dok se tečnost ne apsorbira.

Skinite sa vatre i pokrijte posudu sa paeljom velikim poklopcem i listom aliminijumske folije, da se potpari 5-10 minuta pre serviranja.

Servirajte originalnu špansku paelju sa malo iseckanog peršuna i malo sveže isceđenog soka od limuna.

U ovako pripremljenu paelju se mogu dodati i školjke sa oklopom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti