Počastite sebe ovim ukusnim obrokom.
Sastojci:
400 g leblebija
250 g teletine isečene na komade od 5cm
140 g komada šunke Serano
kost šunke
komad teleće koštane srži
140 g debele slanine
1 velika čorizo kobasica narezana na debele kriške
2 čena belog luka
1 luk
2 velike šargarepe
2 krompira
1 šolja rezanaca
pola kupusa
voda, dovoljno da pokrije sastojke plus 5 cm više
maslinovo ulje
so
Priprema:
Leblebije ostavite da preko noći stoje u vodi. Ujutru isušiti višak vode i odložiti. Beli luk, luk, šargarepu i krompir oljuštite i odložite. U velikoj šerpi kuvajte teletinu, kosti, čorizo kobasicu i šunku sa dovoljno vode da pokrijete meso. Posolite prema ukusu. Kada voda počne da vri, uklonite višak pene. Posle sat vremena, dodajte cele leblebije, beli luk, luk i šargarepu, kupus. Zatim pokrijte lonac i kuvajte sat i po. Procedite vodu u kojoj se kuvalo povrće i meso i nju iskoristite za rezanca. Ove sastojke odvojite na tanjir. Zatim u drugom loncu skuvajte krompir, kada ga ocedite stavite ga na tanjir sa ostalim sastojcima. Povrće isecite na krupno.
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem