Počastite sebe ovim ukusnim obrokom.

Sastojci:

400 g leblebija

250 g teletine isečene na komade od 5cm

140 g komada šunke Serano

kost šunke

komad teleće koštane srži

140 g debele slanine

1 velika čorizo kobasica narezana na debele kriške

2 čena belog luka

1 luk

2 velike šargarepe

2 krompira

1 šolja rezanaca

pola kupusa

voda, dovoljno da pokrije sastojke plus 5 cm više

maslinovo ulje

so

Priprema:

Leblebije ostavite da preko noći stoje u vodi. Ujutru isušiti višak vode i odložiti. Beli luk, luk, šargarepu i krompir oljuštite i odložite. U velikoj šerpi kuvajte teletinu, kosti, čorizo kobasicu i šunku sa dovoljno vode da pokrijete meso. Posolite prema ukusu. Kada voda počne da vri, uklonite višak pene. Posle sat vremena, dodajte cele leblebije, beli luk, luk i šargarepu, kupus. Zatim pokrijte lonac i kuvajte sat i po. Procedite vodu u kojoj se kuvalo povrće i meso i nju iskoristite za rezanca. Ove sastojke odvojite na tanjir. Zatim u drugom loncu skuvajte krompir, kada ga ocedite stavite ga na tanjir sa ostalim sastojcima. Povrće isecite na krupno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs