Počastite sebe ovim ukusnim obrokom.
Sastojci:
400 g leblebija
250 g teletine isečene na komade od 5cm
140 g komada šunke Serano
kost šunke
komad teleće koštane srži
140 g debele slanine
1 velika čorizo kobasica narezana na debele kriške
2 čena belog luka
1 luk
2 velike šargarepe
2 krompira
1 šolja rezanaca
pola kupusa
voda, dovoljno da pokrije sastojke plus 5 cm više
maslinovo ulje
so
Priprema:
Leblebije ostavite da preko noći stoje u vodi. Ujutru isušiti višak vode i odložiti. Beli luk, luk, šargarepu i krompir oljuštite i odložite. U velikoj šerpi kuvajte teletinu, kosti, čorizo kobasicu i šunku sa dovoljno vode da pokrijete meso. Posolite prema ukusu. Kada voda počne da vri, uklonite višak pene. Posle sat vremena, dodajte cele leblebije, beli luk, luk i šargarepu, kupus. Zatim pokrijte lonac i kuvajte sat i po. Procedite vodu u kojoj se kuvalo povrće i meso i nju iskoristite za rezanca. Ove sastojke odvojite na tanjir. Zatim u drugom loncu skuvajte krompir, kada ga ocedite stavite ga na tanjir sa ostalim sastojcima. Povrće isecite na krupno.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.