Predlažemo tri recepta za ukusne tapase.

Baget s četiri vrste sira i grožđem

Sastojci:

2 bageta

200 g gorgonzole

200 g dimljenog sira

200 g bri sira

200 g mocarele

100 g grožđa

50 g oraha

10 g pinjola

Priprema:

Baget isecite na tanke kriške i složite na svaki malo od četiri vrste sira i zapecite u rerni dok se sir ne rastopi. Pečene bruskete ukrasite pinjolima, orasima i grožđem.

Panirani zalogaji s pire krompirom

Sastojci:

50 g jagnjećeg buta

30 g parmezana

brašno

jaje

pire krompir

listovi salate

Priprema:

Jagnjeći but narežite na male komadiće i panirajte u brašnu, jajima i rendanom parmezanu, pa pržite u puno ulja. Skuvajte krompir, napravite pire i namažite ga na male kriške hleba. Na svaku krišku stavite listić salate po želji i na njih stavite paniranu jagnjetinu.

Piletina s krompirićima

Sastojci:

600 g piletine

5 jaja

50 g brašna

200 g kornfleksa

500 ml pavlake za kuvanje,

100 g putera od kikirikija,

so

biber

300 g krompira narezanog na šnite

50 g bebi spanaća

Priprema:

Komade pilećeg filea panirajte u brašnu, jajima i kornfleksu, pa  pržite u puno ulja. Na piletinu slažite po list opranog bebi spanaća, pržene šnite krompira i zalijte s puterom od kikirikija koji ćete dobiti tako što u prokuvanu pavlaku za kuvanje dodate kikiriki puter, so i biber.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: 24sata.hr