Mere za ovu laganu letnju salatu su odokativne, napravite onako kako vi volite. Ako vam se ne dopada neki sastojak u prelivu, izbacite ga.

Lubenica je povrće koje svi volimo i možemo je jesti non-stop, ali da li ste je ikada probali u salati? Ovako pomešana sa rukolom, fantastičnim prelivom i sirevima je dobitna kombinacija. Izađite iz kolotečine i počastite se ovom zanimljivom i osežavajućom salatom. 

Sastojci:

  • lubenica
  • rukola 
  • sušeni paradajz 
  • manouri sir (ili neki koji može da se griluje)
  • tvrdi sir (tipa grijer) 

Za preliv:

  • jogurt
  • dižon senf 
  • javorov sirup 
  • sos od nara
  • maslinovo ulje 
  • bosiljak 
  • so, biber 

Priprema:

Sve sastojke za preliv pomešajte i ubacite opranu rukolu preko. Stavite na tanjir, pa preko dodajte isečenu lubenicu. Sušeni paradajz malo propržite, pa iseckajte i stavite preko lubenice. Zatim izrendajte sir, a manouri ili neki drugi beli sir koji može da se griluje, propržite u tiganju gde se pržio sušeni paradajz. Preko gotove salate sipajte još malo preliva. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs