Ovaj posni sos možete služiti kao dodatak uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
Sastojci
- 400g šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- so po ukusu
- začin po ukusu
Priprema
Pečurke iseci na krupnije listiće. Crni luk propržiti da postane staklast. Zatim dodati pečurke i dinstati dok voda koju su pečurke pustile ne ispari u potpunosti pre nego što dodate sok od paradajza. Posoliti, začiniti po ukusu. Naliti paradajzom i ostaviti da proključa. U šoljici vode razmutite brašno i sipati u sos da bi se zgusnuo.
Služite sa makaronama ili drugom testeninom po želji, pirinčem ili pireom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom