Ovaj posni sos možete služiti kao dodatak uz testeninu, pirinač ili pire krompir.

Sastojci

  • 400g šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • so po ukusu
  • začin po ukusu

Priprema

Pečurke iseci na krupnije listiće. Crni luk propržiti da postane staklast. Zatim dodati pečurke i dinstati dok voda koju su pečurke pustile ne ispari u potpunosti pre nego što dodate sok od paradajza. Posoliti, začiniti po ukusu. Naliti paradajzom i ostaviti da proključa. U šoljici vode razmutite brašno i sipati u sos da bi se zgusnuo.

Služite sa makaronama ili drugom testeninom po želji, pirinčem ili pireom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Po receptu Tanje Đorđević