Ovaj posni sos možete služiti kao dodatak uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
Sastojci
- 400g šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- so po ukusu
- začin po ukusu
Priprema
Pečurke iseci na krupnije listiće. Crni luk propržiti da postane staklast. Zatim dodati pečurke i dinstati dok voda koju su pečurke pustile ne ispari u potpunosti pre nego što dodate sok od paradajza. Posoliti, začiniti po ukusu. Naliti paradajzom i ostaviti da proključa. U šoljici vode razmutite brašno i sipati u sos da bi se zgusnuo.
Služite sa makaronama ili drugom testeninom po želji, pirinčem ili pireom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus