Kada se vratite umorni sa posla i treba vam neki brzi obrok, ili jednostavno želite da uživate u vikendu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji onda pripremite cezar salatu.
Sastojci za 2-4 osobe:
- 400-500 g iceberg salate
- 100 g čeri paradajza
- 350-400 g belog mesa
- 50 g slanine
- 3 kašike pavlake
- 3 kašike majoneza
- 1-2 prstohvata bibera
- 1 prstohvat belog luka u granulama ili 1 čen belog luka
- 5 kriški tost hleba
Priprema:
Na suvom tiganju propržite slaninicu sa obe strane dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite i u istom tiganju i masnoći od slaninice ispecite belo meso koje ste prethodno posolili. Ako se meso lepi za tiganj dodajte malo ulja. I meso izvadite iz tiganja pa stavite hleb koji ste isekli na kockice. Kada postane hrskav gotov je.
Pomešajte majonez i pavlaku, pa dodajte biber, beli luk i so. Sipajte preko zelene salate i promešajte. Dodajte paradajz na isečen kriške, a zatim i piletinu i slaninu. Lagano promešajte posle svakog dodavanja i stavite krutone na kraju.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Po receptu Jecine kulinarije
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak