Kada se vratite umorni sa posla i treba vam neki brzi obrok, ili jednostavno želite da uživate u vikendu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji onda pripremite cezar salatu. 

Sastojci za 2-4 osobe:

  • 400-500 g iceberg salate
  • 100 g čeri paradajza
  • 350-400 g belog mesa
  • 50 g slanine
  • 3 kašike pavlake
  • 3 kašike majoneza
  • 1-2 prstohvata bibera
  • 1 prstohvat belog luka u granulama ili 1 čen belog luka
  • 5 kriški tost hleba

Priprema:

Na suvom tiganju propržite slaninicu sa obe strane dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite i u istom tiganju i masnoći od slaninice ispecite belo meso koje ste prethodno posolili. Ako se meso lepi za tiganj dodajte malo ulja. I meso izvadite iz tiganja pa stavite hleb koji ste isekli na kockice. Kada postane hrskav gotov je. 

Pomešajte majonez i pavlaku, pa dodajte biber, beli luk i so. Sipajte preko zelene salate i promešajte. Dodajte paradajz na isečen kriške, a zatim i piletinu i slaninu. Lagano promešajte posle svakog dodavanja i stavite krutone na kraju. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Po receptu Jecine kulinarije