Kada se vratite umorni sa posla i treba vam neki brzi obrok, ili jednostavno želite da uživate u vikendu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji onda pripremite cezar salatu.
Sastojci za 2-4 osobe:
- 400-500 g iceberg salate
- 100 g čeri paradajza
- 350-400 g belog mesa
- 50 g slanine
- 3 kašike pavlake
- 3 kašike majoneza
- 1-2 prstohvata bibera
- 1 prstohvat belog luka u granulama ili 1 čen belog luka
- 5 kriški tost hleba
Priprema:
Na suvom tiganju propržite slaninicu sa obe strane dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite i u istom tiganju i masnoći od slaninice ispecite belo meso koje ste prethodno posolili. Ako se meso lepi za tiganj dodajte malo ulja. I meso izvadite iz tiganja pa stavite hleb koji ste isekli na kockice. Kada postane hrskav gotov je.
Pomešajte majonez i pavlaku, pa dodajte biber, beli luk i so. Sipajte preko zelene salate i promešajte. Dodajte paradajz na isečen kriške, a zatim i piletinu i slaninu. Lagano promešajte posle svakog dodavanja i stavite krutone na kraju.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Po receptu Jecine kulinarije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus