Pohovanu piletinu niko ne odbija, a ako želite da ga pripremite malo drugačijte, predlažemo vam ovaj recept. Piletina se prvo puni sirom, a onda pohuje, pa se kratko peče u rerni u paradajz sosu. Ovako pripremljeno meso možete da služite sa krompirom ili samo salatom, a toliko je ukusno da će nestati iz pleha odmah. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 3 pileća filea
  • mocarela 
  • Za poh:
  • jaja
  • brašno
  • prezle 
  • Još: 
  • paradajz sok
  • parmezan
  • svež peršun ili bosiljak 

Priprema:

Belo meso zasecite sa strane (da napravite džep), ubacite šaku rendane mocarele. Prethodno meso posolite. Ubacite u brašno, pa umućena jaja i na kraju prezle. Ispržite, a zatim dno vatrostalne posude prekrijte paradajz sosom i poređajte meso. Premažite i meso paradajz sosom, pospite parmezan preko i seckani bosiljak. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa