Pohovanu piletinu niko ne odbija, a ako želite da ga pripremite malo drugačijte, predlažemo vam ovaj recept. Piletina se prvo puni sirom, a onda pohuje, pa se kratko peče u rerni u paradajz sosu. Ovako pripremljeno meso možete da služite sa krompirom ili samo salatom, a toliko je ukusno da će nestati iz pleha odmah. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- mocarela
- Za poh:
- jaja
- brašno
- prezle
- Još:
- paradajz sok
- parmezan
- svež peršun ili bosiljak
Priprema:
Belo meso zasecite sa strane (da napravite džep), ubacite šaku rendane mocarele. Prethodno meso posolite. Ubacite u brašno, pa umućena jaja i na kraju prezle. Ispržite, a zatim dno vatrostalne posude prekrijte paradajz sosom i poređajte meso. Premažite i meso paradajz sosom, pospite parmezan preko i seckani bosiljak. Pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje
Domaći sladoled od pistaća, meda i rikota sira
Kikiriki štangle sa belom čokoladom
Punjene paprike sa bulgur pšenicom po grčkom receptu