Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak

SVAKOME USPEVA: Napravite pohovano belo meso iz rerne punjeno sirom - idealno za početnike

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Pohovana piletina je primamiljivo jelo koje se lako sprema, a možete da služite samo ili sa nekim prilogom.

Izvor: Printscreen/YT/Tasty

Pohovana piletina je odlična ako je služite sa pire krompirom ili pirinčem. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • mocarela 
    za poh: jaja, brašno, prezle 
  • paradajz sok
  • parmezan
  • svež peršun ili bosiljak 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belo meso zasecite sa strane (da napravite džep), ubacite šaku rendane mocarele. Prethodno meso posolite. Ubacite u brašno, pa umućena jaja i na kraju prezle. Ispržite, a zatim dno vatrostalne posude prekrijte paradajz sosom i poređajte meso. Premažite i meso paradajz sosom, pospite parmezan preko i seckani bosiljak. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti