Od piletine mogu da se prave razni specijaliteti, a najpoznatiji su oni sa belim mesom. Duduše, ništa manje popularni nisu ni oni sa batacima..., ali pileći file je poznat po tome što se slaže sa svakom namirnicom, začinom... Isprobajte i recept za belo meso punjeno pečurkama i sirom.Koristi se tiganj koji nećete čak ni isprljati, jer se peče u pek papiru. Uživajte!
- Sastojci:
- 250 g pečuraka
- 500 g pilećeg filea
- 50-60 g tvrdog sira
- maslac
- so, biber slatka paprika
Priprema:
Pečurke isecite, pa propržite u tiganju. Posolite i pobiberite. Zatim meso presecite po dužini, ali ne do kraja, pa takođe posolite i pobiberite. Sipajte pečurke i preko stavite sečeni tvrdi sir i preklopite. Isecite papir za pečenje, premažite puterom, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Stavite punjeno meso, pa preklopite i zatvorite papir, da napravite oblik kalcone. Pecite u suvom i zagrejanom tiganju, po 7 minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način