Od piletine mogu da se prave razni specijaliteti, a najpoznatiji su oni sa belim mesom. Duduše, ništa manje popularni nisu ni oni sa batacima..., ali pileći file je poznat po tome što se slaže sa svakom namirnicom, začinom... Isprobajte i recept za belo meso punjeno pečurkama i sirom.Koristi se tiganj koji nećete čak ni isprljati, jer se peče u pek papiru. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 250 g pečuraka 
  • 500 g pilećeg filea 
  • 50-60 g tvrdog sira 
  • maslac
  • so, biber slatka paprika 

Priprema:
 Pečurke isecite, pa propržite u tiganju. Posolite i pobiberite. Zatim meso presecite po dužini, ali ne do kraja, pa takođe posolite i pobiberite. Sipajte pečurke i preko stavite sečeni tvrdi sir i preklopite. Isecite papir za pečenje, premažite puterom, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Stavite punjeno meso, pa preklopite i zatvorite papir, da napravite oblik kalcone. Pecite u suvom i zagrejanom tiganju, po 7 minuta sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE