Od mlevenog mesa se prave razni specijaliteti, što srpski što svetski, a među poznatije svakako spadaju i ćufte. Svaka domaćica ima neki svoj trik kako da poboljša čuveno jelo, ali Srbi nisu jedini koji vole i prave ove ukusne mesne loptice. Razne zemlje imaju tajni sastojak koji dodaju, pa tako u kiparske ide krompir i začini kao što su cimet i muskatni oraščić, u meksičke ide sir... Isprobajte i nemačke ćufte koje se prave sa dodatkom brokolija, što im dodatno pojačava ukus. Možete da ih služite sa salatom ili nekim prilogom po želji. Uživajte!
- Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 brokoli
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 1 čen belog luka
- peršun
Priprema:
Brokoli isecite na male cvetiće, pa kuvajte pet minuta u ključaloj vodi. Procedite i ispasirajte, pa dodajte mleveno meso, brašno, jaje, beli luk i seckani pešun. Dobro sjedinite i onda oblikujte ćufte, pa propržite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom