Ćufte spadaju u omiljena srpska jela, a prave se od mlevenog mesa. Obično se služe sa pire krompirom i u paradajz sosu, a ako ste ljubitelj, onda isprobajte i recept za kiparske. Od naših ih razlikuje jedan sastojak, a to je krompir koji se dodaje, a začini im daju poseban šmek. Sočne ćufte na kiparski način su sočne i ukusne, a možete da ih služite uz caciki salatu.

  • Sastojci: 
  • 1 kg svinjskog mlevenog mesa
  • 650 g krompira 
  • 2 crna luka
  • 1 veza peršuna 
  • 3 jajeta 
  • 2-3 kašike prezli 
  • 2 kašike sušene nane 
  • malo cimeta 
  • malo muskatnog oraščića  

Priprema:
Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE