Ćufte spadaju u omiljena srpska jela, a prave se od mlevenog mesa. Obično se služe sa pire krompirom i u paradajz sosu, a ako ste ljubitelj, onda isprobajte i recept za kiparske. Od naših ih razlikuje jedan sastojak, a to je krompir koji se dodaje, a začini im daju poseban šmek. Sočne ćufte na kiparski način su sočne i ukusne, a možete da ih služite uz caciki salatu.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 650 g krompira
- 2 crna luka
- 1 veza peršuna
- 3 jajeta
- 2-3 kašike prezli
- 2 kašike sušene nane
- malo cimeta
- malo muskatnog oraščića
Priprema:
Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus