Mleveno meso se najčešće koristi za pripremu jela, jer od njega mogu da se naprave preukusne faširane, punjene paprike, musaka, a najpopularnije su svakako ćufte. Naš predlog su ova 2 recepta za nikad ukusnije ćufte koje su toliko sočne da nećete moći da prestanete da jedete. Prve se prave tako što se uvaljaju u brašno, a druge se pune puterom. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim. Oba recepta se prave tako što se u mleveno meso dodaje seckani crni luk koji daje poseban šmek.
KAKO SE PRAVE SOČNE ĆUFTE?
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (po želji)
- 150 ml mleka
- 5 kašika prezli
- 1 crni luk
- origano
- začin za meso
- 2 čena belog luka
- 150 g brašna
Priprema:
Mleveno meso prelijte mlekom i dodajte prezle i rednani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite začinom za meso i origanom, pa dodajte i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćufte. Uvaljajte u brašno i pržite u ulju.
ĆUFTE PUNJENE PUTEROM
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (po želji)
- 200 ml mleka
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 8 kašika prezli
- 1 kašičica slatke paprike
- puter
Priprema:
U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle (4 kašike), pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte mleveni beli luk, jaje i mleko. Dobro sjedinite, pa zatim uzimajte smesu od mesa, napravite oblik pljeskavice, zatim stavite parče putera i oblikujte ćufte. U tanjir stavite preostale 4 kašike prezli i zatim uvaljajte ćufte i ispržite u ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus