Mleveno meso  se najčešće koristi za pripremu jela, jer od njega mogu da se naprave preukusne faširane, punjene paprike, musaka, a najpopularnije su svakako ćufte. Naš predlog su ova 2 recepta za nikad ukusnije ćufte koje su toliko sočne da nećete moći da prestanete da jedete. Prve se prave tako što se uvaljaju u brašno, a druge se pune puterom. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim. Oba recepta se prave tako što se u mleveno meso dodaje seckani crni luk koji daje poseban šmek. 

KAKO SE PRAVE SOČNE ĆUFTE? 

Kako se prave ćufte
Printscreen/YT/Simple menu 
  • Sastojci: 
  • 500 g mlevenog mesa (po želji) 
  • 150 ml mleka
  • 5 kašika prezli 
  • 1 crni luk
  • origano 
  • začin za meso 
  • 2 čena belog luka
  • 150 g brašna

Priprema:
Mleveno meso prelijte mlekom i dodajte prezle i rednani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite začinom za meso i origanom, pa dodajte i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćufte. Uvaljajte u brašno i pržite u ulju. 

ĆUFTE PUNJENE PUTEROM

Ćufte punjene puterom
Printscreen/YT/Simple menu 

  • Sastojci: 
  • 500 g mlevenog mesa (po želji) 
  • 200 ml mleka
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka 
  • 1 jaje
  • 8 kašika prezli
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • puter 

Priprema: 
U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle (4 kašike), pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte mleveni beli luk, jaje i mleko. Dobro sjedinite, pa zatim uzimajte smesu od mesa, napravite oblik pljeskavice, zatim stavite parče putera i oblikujte ćufte. U tanjir stavite preostale 4 kašike prezli i zatim uvaljajte ćufte i ispržite u ulju.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE