Ako želite ukusan, brz i jeftin ručak naš predlog je seoski lonac od mlevenog mesa i povrća, koji se na kraju preliva jajima, pavlakom za kuvanje i rendanim sirom. Seoski lonac je vrlo jednostavno jelo koje uspeva svakoj domaćici, a sastojke možete da dodajete po želji. Možete da iskombinujete sa krompirom umesto patlidžanom, ali i pečenim paprikama. Poigrajte se ukusima i napravite fantastično jelo.
- Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 1 patlidžan
- 1 paradajz
- 4 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani crni luk, šargarepu i papriku. Posolite. Posle par minuta dodajte mleveno meso. Pospite kimom, timijanom, biberom i slatkom paprikom. Patlidžan isecite na kockice i potopite u slanu vodu 10 minuta. Zatim procedite, pa u meso dodajte patlidžan i iseckani paradajz. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Rasporedite mleveno meso u tepsiju. Prelijte ih razmućenim jajima. Poklopite tepsije i pecite na 190°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus