Ako želite ukusan, brz i jeftin ručak naš predlog je seoski lonac od mlevenog mesa i povrća, koji se na kraju preliva jajima, pavlakom za kuvanje i rendanim sirom. Seoski lonac je vrlo jednostavno jelo koje uspeva svakoj domaćici, a sastojke možete da dodajete po želji. Možete da iskombinujete sa krompirom umesto patlidžanom, ali i pečenim paprikama. Poigrajte se ukusima i napravite fantastično jelo. 

  • Sastojci: 
  • 500 g mešanog mlevenog mesa 
  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe 
  • 1 paprika 
  • 1 patlidžan
  • 1 paradajz 
  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema: 

Na malo ulja propržite seckani crni luk, šargarepu i papriku. Posolite. Posle par minuta dodajte mleveno meso. Pospite kimom, timijanom, biberom i slatkom paprikom. Patlidžan isecite na kockice i potopite u slanu vodu 10 minuta. Zatim procedite, pa u meso dodajte patlidžan i iseckani paradajz. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Rasporedite mleveno meso u tepsiju. Prelijte ih razmućenim jajima. Poklopite tepsije i pecite na 190°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE