Napravite pravi domaćinski ručak od jeftinih sastojaka. U pitanju je seoski lonac koji se pravi od kobasica i povrća. Podseća na gulaš ili paprikaš, ali potrebno je manje vremena da se spremi. Kobasice i povrće krčkajte nekih pola sata u šerpi i nakon toga poslužite. Nekada su najukusniji oni najjednostavniji recepti, a upravo takav je i ovaj seoski lonac. Ako želite dodajte i knedle.
- Sastojci:
- 800 g kobasice
- 4 krompira
- 2 čena belog luka
- 1,5 paprika
- 1 praziluk
- 300 ml paradajz sosa
- 500 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice origana
Priprema:
Kobasicu iseckajte na kolutove i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte seckani praziluk, beli luk i papriku. Posolite. Pržite 3 minuta na umerenoj vatri, pa dodajte iseckani krompir i 250 ml vrele vode. Poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paradajz sos i još 250 ml vrele vode. Pobiberite, pospite bosiljkom i origanom. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri, a onda pospite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus