Napravite pravi domaćinski ručak od jeftinih sastojaka. U pitanju je seoski lonac koji se pravi od kobasica i povrća. Podseća na gulaš ili paprikaš, ali potrebno je manje vremena da se spremi. Kobasice i povrće krčkajte nekih pola sata u šerpi i nakon toga poslužite. Nekada su najukusniji oni najjednostavniji recepti, a upravo takav je i ovaj seoski lonac. Ako želite dodajte i knedle

  • Sastojci: 
  • 800 g kobasice
  • 4 krompira 
  • 2 čena belog luka 
  • 1,5 paprika 
  • 1 praziluk 
  • 300 ml paradajz sosa 
  • 500 ml vode 
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka 
  • 1/2 kašičice origana 

Priprema:
Kobasicu iseckajte na kolutove i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte seckani praziluk, beli luk i papriku. Posolite. Pržite 3 minuta na umerenoj vatri, pa dodajte iseckani krompir i 250 ml vrele vode. Poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paradajz sos i još 250 ml vrele vode. Pobiberite, pospite bosiljkom i origanom. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri, a onda pospite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE