Od svinjskog mesa, kao i od piletine, obično pravite dobro proverena jela. Umesto klasičnih recepata spremite neobične svinjske šnicle u sosu od kiselih krastavaca i senfa. Preukusno i sočno meso će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a super je što možete da služite sa prilogom po želji,a najbolji je naravno pire krompir.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 3 čena belog luka
- 50 g putera
- 2 kašike senfa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika brašna
- 800 ml vode
- 150 g kiselih krastavaca
- 3 lovorova lista
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Zatim ispržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i kada omekša dodajte puter i mleveni beli luk. Nakon toga, sipajte senf i soja sos, pa promešajte. Dodajte i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte vodu. Kada krene da vri dodajte seckani krastavac i vratite meso, pa dodajte i lovorov list. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri još nekih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira