Od svinjskog mesa, kao i od piletine, obično pravite dobro proverena jela. Umesto klasičnih recepata spremite neobične svinjske šnicle u sosu od kiselih krastavaca i senfa. Preukusno i sočno meso će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a super je što možete da služite sa prilogom po želji,a najbolji je naravno pire krompir.

  • Sastojci:
  • 1 kg svinjskog mesa 
  • 2 crna luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 50 g putera 
  • 2 kašike senfa 
  • 2 kašike soja sosa 
  • 1 kašika brašna 
  • 800 ml vode 
  • 150 g kiselih krastavaca 
  • 3 lovorova lista 

Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Zatim ispržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i kada omekša dodajte puter i mleveni beli luk. Nakon toga, sipajte senf i soja sos, pa promešajte. Dodajte i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte vodu. Kada krene da vri dodajte seckani krastavac i vratite meso, pa dodajte i lovorov list. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri još nekih 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE