Recept za dinstanu svinjetinu sa pečurkama nije komplikovan za pripremu i ne sadrži teško dostupne sastojke. Ovo jelo se veoma lako priprema, a efekat je zaista iznenađujući i pre svega izuzetno ukusan. Ako nemate ideju za ručak, ili želite da iznenadite ukućane nečim novim, svinjski file dinstan sa pečurkama biće savršen izbor. 

Sastojci:

  • 500 g filea bez kostiju
  • 250 g pečuraka
  • 1 struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 300 ml bujona
  • lovorov list, mlevena crvena paprika, so, biber, lovorov list
  • 100 ml mleka
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice brašna

Priprema:

Šnicle sa obe strane pospite solju, biberom i slatkom paprikom. Pržite u tiganju dok ne porumene sa obe strane na malo masnoće. U poseban tiganj stavite seckane pečurke i praziluk. Pržite nekoliko minuta, pa dodajte izgnječen beli luk.
Proprženo meso stavite u tiganj sa pečurkama i prazilukom, dodajte lovorov list, mlevenu papriku i prelijte bujonom. Krčkajte najmanje sat vremena poklopljeno na laganoj vatri.
Mleko sjediniti sa slatkom pavlakom i dve kašičice brašna. Sipajte u tiganj sa mesom. Začinite solju, biberom i slatkom paprikom. Sve mešajte dok se sos ne zgusne. Ovako pripremljen file može se poslužiti uz krompir ili pirinač.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE