Recept za dinstanu svinjetinu sa pečurkama nije komplikovan za pripremu i ne sadrži teško dostupne sastojke. Ovo jelo se veoma lako priprema, a efekat je zaista iznenađujući i pre svega izuzetno ukusan. Ako nemate ideju za ručak, ili želite da iznenadite ukućane nečim novim, svinjski file dinstan sa pečurkama biće savršen izbor.
Sastojci:
- 500 g filea bez kostiju
- 250 g pečuraka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 300 ml bujona
- lovorov list, mlevena crvena paprika, so, biber, lovorov list
- 100 ml mleka
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice brašna
Priprema:
Šnicle sa obe strane pospite solju, biberom i slatkom paprikom. Pržite u tiganju dok ne porumene sa obe strane na malo masnoće. U poseban tiganj stavite seckane pečurke i praziluk. Pržite nekoliko minuta, pa dodajte izgnječen beli luk.
Proprženo meso stavite u tiganj sa pečurkama i prazilukom, dodajte lovorov list, mlevenu papriku i prelijte bujonom. Krčkajte najmanje sat vremena poklopljeno na laganoj vatri.
Mleko sjediniti sa slatkom pavlakom i dve kašičice brašna. Sipajte u tiganj sa mesom. Začinite solju, biberom i slatkom paprikom. Sve mešajte dok se sos ne zgusne. Ovako pripremljen file može se poslužiti uz krompir ili pirinač.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem