Za porodični ručak u kojem će svi uživati poslužite natur šnicle i krompir pire. Pre toga servirajte domaću supu sa rezancima. Ako želite i salatu možete da poslužite kupus ili pečene paprike, pošto je sad sezona. A nakon ovako obilnog i ukusnog porodičnog ručka, zasladite se pitom sa jabukama ili domaćim knedlama sa šljivama. 

Sastojci:

  • 700 g svinjskih šnicli 
  • 1 pakovanje pečuraka
  • 1 kašičica senfa
  • 100 ml vode
  • 2 čena belog luka
  • malo brašna

Priprema:

Meso izlupajte i uvaljajte u brašno. Ispržite šnice na ulju i kada se malo isprže dodajte senf i vodu. Začini po želji, ali bilo bi dobro da ubacite ruzmarin. Promešajte, poklopite i dinstajte 10-ak minuta. Nakon toga dodajte iseckane pečurke i beli luk. Na tihoj vatri dinstajte još 10-15 minuta, a ako je potrebno dodajte još malo vode.