Kada ste pripremali zimnicu, sigurno ste pekli paprike jer su vam trebale za ajvar. Ali, svaka domaćica odvoji dovoljno pečenih paprika i zamrzne ih kako bi tokom cele zime imala za salatu. Sada od njih napravite musaku bez mesa koja će vas oduševiti svojim ukusom. Preliv se pravi od jogurta, jaja i sira i bolji je nego preliv za musaku.
Sa ovim jelom vam neće ni trebati meso, samo poslužite sa domaćim, vrućim hlebom. A nakon ovako bogatog ručka, počastite sebe i porodicu ukusnim štrudlicama sa jabukama.
Sastojci:
- 1 kg pečenih paprika
- 300 g sira
- 4 jajeta
- 300 g jogurta
- 3-4 čena belog luka
- 1 paradajz
- 20 g putera
- origano
- peršun
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, sitno seckani paradajz i sitno seckani beli luk. Začinite origanom i peršunom. Tepsiju premažite puterom, pa poređajte red pečenih paprika. Prelijte ih dobijenom smesom i ponovo poređajte red pečenih paprika. Tako ređajte dok ne dobijete 3 sloja, a poslednji neka bude smesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem