Kada ste pripremali zimnicu, sigurno ste pekli paprike jer su vam trebale za ajvar. Ali, svaka domaćica odvoji dovoljno pečenih paprika i zamrzne ih kako bi tokom cele zime imala za salatu. Sada od njih napravite musaku bez mesa koja će vas oduševiti svojim ukusom. Preliv se pravi od jogurta, jaja i sira i bolji je nego preliv za musaku

Sa ovim jelom vam neće ni trebati meso, samo poslužite sa domaćim, vrućim hlebom. A nakon ovako bogatog ručka, počastite sebe i porodicu ukusnim štrudlicama sa jabukama

Sastojci:

  • 1 kg pečenih paprika 
  • 300 g sira 
  • 4 jajeta 
  • 300 g jogurta 
  • 3-4 čena belog luka 
  • 1 paradajz 
  • 20 g putera 
  • origano
  • peršun

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, sitno seckani paradajz i sitno seckani beli luk. Začinite origanom i peršunom. Tepsiju premažite puterom, pa poređajte red pečenih paprika. Prelijte ih dobijenom smesom i ponovo poređajte red pečenih paprika. Tako ređajte dok ne dobijete 3 sloja, a poslednji neka bude smesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 25 minuta.