Musaka je tradicionalno jelo, koje je ukusno, a zaista se lako priprema. Srbi je spremaju sa krompirom, ali ovo povrće možete da zamenite i patlidžanom (kao Grci), ili tikvicama ili zeljem... Sada postoji toliko varijacija ovog jela da možete koristiti povrće koje vi najviše volite. Uživajte!
Sastojci:
- 3-4 veća krompira
- 300 g mlevenog mesa
- so, biber, suvi začin
Za prelivanje:
- jaje
- mleko
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso. Začinite po želji. Zatim krompir ogulite, operite i isecite na kolutove. Tepsiju pospite sa 2-3 kapi ulja, pa ređajte sloj krompira, sloj mesa. Solite krompir kada poređate. Kada utrošite sav materijal, dodajte malo vode i prekrijte folijom. Viljuškom izbušite rupe. Pecite u rerni na 220°C sat vremena. Zatim izvadite i prelijte sa umućenim jajetom u koje ste dodali mleko. Pecite još pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus