Ne znate šta da spremate za ručak? Piletina je uvek dobro rešenje, pogotovo ako je u kombinaciji sa krompirom. Svi znamo da belo meso često bude suvo, ali sa ovim receptom nema greške. Ovakvom pripremom dobićete belo meso koje će spolja biti hrskavo, a unutra sočno i mekano. Nekoliko puta smo napomenuli da uvek treba da imate bujon u zamrzivaču jer on svako jelu da poseban šmek.
Ako želite možete da napravite pohovano belo meso, a da ne upotrebite jaja, brašno i prezle.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 150 g brašna
- 200 g parmezana
- beli luk u prahu, so, biber
- 200 ml bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U meso utrljajte začine (so, biber i beli luk u prahu), a zatim pomešajte brašno i parmezan (100 g), pa uvaljajte meso u to. U tiganj sipajte malo ulja i puter, pa propržite meso. Zatim ga izvadite i dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži i seckani beli luk. Sipajte bujon, parmezan (100 g) i pavlaku za kuvanje. Kada sos počne da ključa vratite meso i ostavite još par minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus