Ovaj srpski specijalitet veoma je tražen u restoranima, a evo kako možete uz malo truda da napravite Karađerđevu šniclu u domaćoj varijanti. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je radio kao glavni kuvar u beogradskom restoranu „Golf".

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea ili teletine od buta
  • 80–90 g starog ili zrelog kajmaka,
  • 30 g brašna
  • jaje
  • 30 g prezli
  • ulje, so

Priprema:

File zasecite do sredine da dobijete šniclu velike površine. Šniclu istanjite tučkom za meso. Jednu ivicu šnicle malo više istanjite da bi se lakše zalepila kad se urola. Uz deblju ivicu rasporedite kajmak i oblikujte u valjak. Šniclu uvijte u rolnu i viškove sa strane malo utisnite unutra da kajmak ne izlazi. Punjeno meso uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Zatim umočite u umućeno jaje sa svih strana. Uvaljajte u prezle, pa panirano punjeno meso malo valjajte na čistoj površini da prezle bolje prionu. Pržite u vreloj dubokoj masnoći da porumeni sa svih strana. Služite uz tartar sos.