Ovaj srpski specijalitet veoma je tražen u restoranima, a evo kako možete uz malo truda da napravite Karađerđevu šniclu u domaćoj varijanti. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je radio kao glavni kuvar u beogradskom restoranu „Golf".
Sastojci:
- 800 g svinjskog filea ili teletine od buta
- 80–90 g starog ili zrelog kajmaka,
- 30 g brašna
- jaje
- 30 g prezli
- ulje, so
Priprema:
File zasecite do sredine da dobijete šniclu velike površine. Šniclu istanjite tučkom za meso. Jednu ivicu šnicle malo više istanjite da bi se lakše zalepila kad se urola. Uz deblju ivicu rasporedite kajmak i oblikujte u valjak. Šniclu uvijte u rolnu i viškove sa strane malo utisnite unutra da kajmak ne izlazi. Punjeno meso uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Zatim umočite u umućeno jaje sa svih strana. Uvaljajte u prezle, pa panirano punjeno meso malo valjajte na čistoj površini da prezle bolje prionu. Pržite u vreloj dubokoj masnoći da porumeni sa svih strana. Služite uz tartar sos.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus