Legenda srpske kinematografije Dragan Nikolić bio je poznati gurman, ali nije tako često kuvao. Znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet. To je obično spremao zimi uz pivo, ali i leti je odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru. 

Ako želite možete dodati i neki sir, kao i malo peršuna. 

Sastojci:

  • 3 krompira 
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite kao i poznati glumac uz hladno pivo. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs