Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doručak

MEKANE U SREDINI, ZLATNE I HRSKAVE SPOLJA: Ovo je recept za najbolje prženice - doručak bez konkurencije

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ovako se pripremaju savršene prženice.

Izvor: Printscreen/Youtube/Recipes by Carina

Prženice najčešće jedemo za doručak, posebno vikendom, i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana. Za njihovu pripremu vam ne treba mnogo sastojaka -  samo jaja, mleko, i bajat hleb.

Možda će vas zanimati

Ukoliko prvi put pripremate ovo je količina za 2 osobe.

Sastojci:

  • 6 kriški bajatog hleba
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • malo mleka
  • ulje za prženje
  • sir, ajvar, kajmak za serviranje

Priprema:

U posudi umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli i malo mleka. Zagrejte ulje u tiganju pa umočite krišku hleba sa obe strane u smesu od jaja i stavite u tiganj. Pržite sa obe strane da se jaja zapeku.

Serirajte uz ajvar, sir, kajmak...po želji.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti