Prženice najčešće jedemo za doručak, posebno vikendom, i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana. Za njihovu pripremu vam ne treba mnogo sastojaka - samo jaja, mleko, i bajat hleb.
Ukoliko prvi put pripremate ovo je količina za 2 osobe.
Sastojci:
- 6 kriški bajatog hleba
- 3 jaja
- prstohvat soli
- malo mleka
- ulje za prženje
- sir, ajvar, kajmak za serviranje
Priprema:
U posudi umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli i malo mleka. Zagrejte ulje u tiganju pa umočite krišku hleba sa obe strane u smesu od jaja i stavite u tiganj. Pržite sa obe strane da se jaja zapeku.
Serirajte uz ajvar, sir, kajmak...po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus