Ako imate bajatog hleba kod kuće dodajte još par sastojaka i napravite fantastične pljeskavice. Omekšajte hleb u mleku, pa dodajte jaja i krem sir i vaša smesa je gotova. Treba vam sve ukupno 15 minuta. Služite sa jogurtom ili šunkom, kajmakom i paradajzom.
Ako niste znali paradajz je odličan za naš organizam i zato ga treba jesti što više. Saznajte koje sve benefite ima ovo povrće na vaše telo.
Sastojci:
- tost hleb
- 350 ml mleka
- šaka susama, ne puna
- 430 g krem sir
- 5 jaja
Priprema:
Hleb izdrobite, pa sipajte mleko preko. Izdrobite da dobijete kašastu smesu, pa dodajte jaja, susam, krem sir i začine po želji. Dobro sjedinite. Sipajte kašikom, malo oblikujte da bude kao pljeskavica i ispecite na vrelom ulju.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem