Ako želite preukusno jelo, a da ne uložite puno truda onda je ovako pripremljena piletina ono što tražite. Tako se lako pravi, a peče se pola sata + još nekih 10-ak minuta dok se ne istopi sir. Kada jednom probate pripremaćete belo meso samo ovako. Toliko je sočno da će se svi oduševiti. Ni prilog vam ne treba može samo salata od paradajza i krastavca ili možda šarena salata.
Ako želite možete da napravite svež hleb ili lepinje koje će se fantastično slagati sa mesom.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 250 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 crveni luk, manji
- 1 paradajz
Priprema:
Isecite meso na kockice, a jaja umutite i dodajte jogurt, so, začin za piletinu i rendani sir (100 g). Dobro sjedinite. Stavite meso u vatrostalnu posudu, pa prelijte sa smesom od jaja. Preko poređajte crveni luk isečen na kolutove, kao i paradajz. Pecite na 180°C nekih 30 minuta. Stavite preko rendani sir (150 g) i pecite još 10 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus