Ako želite preukusno jelo, a da ne uložite puno truda onda je ovako pripremljena piletina ono što tražite. Tako se lako pravi, a peče se pola sata + još nekih 10-ak minuta dok se ne istopi sir. Kada jednom probate pripremaćete belo meso samo ovako. Toliko je sočno da će se svi oduševiti. Ni prilog vam ne treba može samo salata od paradajza i krastavca ili možda šarena salata

Ako želite možete da napravite svež hleb ili lepinje koje će se fantastično slagati sa mesom. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 250 g tvrdog sira 
  • 4 jajeta 
  • 100 ml jogurta 
  • 1 kašičica začina za piletinu 
  • 1 crveni luk, manji 
  • 1 paradajz 

Priprema:

Isecite meso na kockice, a jaja umutite i dodajte jogurt, so, začin za piletinu i rendani sir (100 g). Dobro sjedinite. Stavite meso u vatrostalnu posudu, pa prelijte sa smesom od jaja. Preko poređajte crveni luk isečen na kolutove, kao i paradajz. Pecite na 180°C nekih 30 minuta. Stavite preko rendani sir (150 g) i pecite još 10 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs