Bogovski ručak za celu porodicu. Nema prethodnog kuvanja, samo isečete sastojke i poređate u vatrostalnu posudu i dodate marinirano meso. Zapečete u rerni dok se odmarate uz kafu i na stolu je fantastičan ručak koji će svi hvaliti.
Pročitajte i koje su prednosti za vaš organizam ako svakoga dana jedete piletinu, a ako želite da se zasladite posle ovako dobrog ručka, napravite brzi kolač koji se ne peče.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 150 g jogurta
- 2 krompira
- 1 mladi luk
- 5 pečurki
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica senfa
- 2 izrendana čena belog luka
- malo sira po želji
Priprema:
Belo meso prerežite, ali ne do kraja. Treba da napravite kao kocke, ali da file ostane ceo. U činiji pomšajte jogurt, senf, maslinovo ulje, rendani beli luk i začine, pa dobro uvaljajte piletinu i ostavite da se marinira sat vremena u frižideru.
Krompir isecite na kolutove, pečurke na kriške, a luk sitno. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite krompir, malo posolite, zatim luk, pa pečurke. Preko belo meso i sipajte i preostali sos koji je ostao u posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 45 do sat vremena. Zatim preko pospite rendani sir i vratite u rernu samo dok se sir ne otopi.
Izvor: stvarukusa.rs
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu