Brzinski ručak je nešto što nam svima treba kada su vrućine. A ovaj recept je toliko dobar da će nestati u trenu. Sočan i kremast, a sastoji se od tikvica, piletine i pečuraka. Svačiji omiljeni sastojci. Sve što treba da uradite je da propržite povrće i ređate red mesa, pa povrća i na kraju sir koji kad se istopi daje dodatni šmek.

Poslužite sa paradajzom to je sasvim dovljono. A ako niste znali, pročitajte zašto je paradajz dobar za vaš organizam.  

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea 
  • 200 g pečurki 
  • 250 g tikvica 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 50 g krem sira 
  • svež peršun 
  • 150 g mocarele

Priprema: 

Piletinu isecite na veće komade, pa poređajte u nauljenu tepsiju. Pokrijte dno, a zatim posolite i pobiberite. Pečurke i tikvice iseckajte, pa propržite. Sipajte povrće u posudu, posolite i pobiberite, dodajte rendani tvrdi sir, seckani peršun i krem sir. Sipajte preko mesa i tako ređajte meso, kremasto povrće. Poslednji sloj treba da bude povrće. Preko stavite rendanu mocare i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs