Brzinski ručak je nešto što nam svima treba kada su vrućine. A ovaj recept je toliko dobar da će nestati u trenu. Sočan i kremast, a sastoji se od tikvica, piletine i pečuraka. Svačiji omiljeni sastojci. Sve što treba da uradite je da propržite povrće i ređate red mesa, pa povrća i na kraju sir koji kad se istopi daje dodatni šmek.
Poslužite sa paradajzom to je sasvim dovljono. A ako niste znali, pročitajte zašto je paradajz dobar za vaš organizam.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 200 g pečurki
- 250 g tikvica
- 200 g tvrdog sira
- 50 g krem sira
- svež peršun
- 150 g mocarele
Priprema:
Piletinu isecite na veće komade, pa poređajte u nauljenu tepsiju. Pokrijte dno, a zatim posolite i pobiberite. Pečurke i tikvice iseckajte, pa propržite. Sipajte povrće u posudu, posolite i pobiberite, dodajte rendani tvrdi sir, seckani peršun i krem sir. Sipajte preko mesa i tako ređajte meso, kremasto povrće. Poslednji sloj treba da bude povrće. Preko stavite rendanu mocare i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem