Ako volite belo meso probajte da ga spremite ovako. Nije teško, a ukus je neopisiv. Možete umesto peršuna da probate bejbi spanać da stavite možda bude još ukusnije.
Sastojci:
- 3 veća pileća filea
- so, biber, začinska paprika
- malo svežeg peršuna
- 60 g sira
- 3 jajeta
- 7-8 čeri paradajza
- 80 g tvrdog sira
Priprema:
Svaki komad mesa zasecite dublje da naprvite džep. Zgužvajte alu foliju i stavite u svaki džep. Zatim meso začinite sa obe strane i propržite u tiganju. Peršun iseckajte, pa dodajte sitan beli sir i belanca unutra i sve lepo sjedinite. Izvadite meso iz tiganja, sklonite foliju i napravljenom smesom napunite praznine (džepove). Čačaklicu stavite po sredini mesa. Nauljite tepsiju i poređajte piletinu, a okolo stavite čeri paradajz. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200°C. Izvadite čačkalicu, pospite rendanim tvrdim sirom i na svako parče stavite po jedno žumance. Vratite u rernu na još 5 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem