Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. 

Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan. 

Sastojci:

  • 1 mala glavica kupusa
  • 50-70 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka 
  • 1/3 šoljice oraha
  • 1-2 kašike balzamika 
  • malo parmezana

Priprema:

Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.  

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs