Spanać je izuzetno zdrav i sa njim možete praviti razna jela, od čorbi, preko paste, do omleta. I šta god da odaberete nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 4 kašike griza
- 100g svežeg spanaća
- 1 jaje (može i bez za posnu varijantu)
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 glavica crnog luka
- oko 700ml vode, zavisi kakvu gustinu volite
- 2 kašike ulja
Priprema:
Iseckati luk pa ga izdinstati na ulju. Zatim dodati griz, jaje, i sitno seckan spanać. Promešati pa sipati vodu i dodati začine. Kada prokuva kuvati jos 5-8 minuta. Pavlaku možete odmah umešati u čorbu kada se skuvala.Prijatno!
Za serviranje možete koristiti kiselu pavlaku ili limun da se zakiseli ko voli.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus