Veoma ukusna, sočna i jednostavna za pripremu obogatiće vašu posnu trpezu. A ukoliko više volite slane proje pogledajte naš recept za šarene posne projice.
Trik u ovom receptu je kombinacija praziluka i šampinjona - ukus je neverovatan, a učiniće vas sitim duže od klasične varijante sa sirom.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 400 g spanaća
- 100 g praziluka
- 200 g šampinjona
- ulje
- so
Priprema:
Povrće dobro oprati i očistiti. Iseckati. Na malo ulja izdinstati praziluk, šampinjone i spanać. Sve posoliti i dinstati dok sastojci malo ne omekšaju.
Na dno nauljenog pleha staviti dve kore, malo ih nagužvati i poprskati uljem, zatim ređati fil od spanaća, kore (nagužvane), pa opet staviti kore, fil od spanaća, kore, i tako ponavljati dok se ne utroše kore i fil.
Peći na 200 stepeni dok pita ne porumeni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus