Pored sarmi i pasulja, zimi najviše volimo da jedemo podvarak od kiselog kupusa. Jedva čekamo da počne sezona da možemo da jedemo kiseli kupus na 101 način. 

Zato nam leti zbog vrućina ne prija jaka hrana i želimo lagane obroke bez puno muke. Ovaj podvarak sa svežim kupusom nije samo dobro rešenje za letnji obrok, nego je i idealan za sve one koji poste. Brzo se sprema, a ukus je naravno odličan. 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa svežeg
  • 1 glavice crnog luka
  • 1/2 kašike začinske paprike
  • 3 kašike ulja
  • biber, so, začin po ukusu
  • krompir po ukusu ili potrebi
  • 1 kašičica alkoholnog siirćeta

Priprema:

Iskeckajte sitno crni luk, pa propržite na ulju, a zatim dodajte i sitno seckani kupus. Dinstajte nekoliko minuta. Začinite po ukusu, promešajte i nalijte sa toplom vodom, pa nastavite da dinstate. Kad se tečnost ukuva dodajte sirće i krompir isečen na polivine, pa ga nožem zarežite na vrhu i stavite kupus u zagrejanu rernu da se dobro zapeče.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recept poslala Tanja Đorđević