Ovu salatu možete da poslužite za Novu godinu jer em što lepo izgleda i ukus je fantastičan.

Sastojci:

  • 300 g kiselih pečurkaka
  • kuvana pileća prsa
  • 1 kuvana šargarepa
  • 4-5 kuvanih krompira
  • praziluk ili zeleni luk
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 200 g kačkvalja
  • majonez po ukusu
  • so, biber
  • svež peršun
  • sveža mirođija

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Kalup prečnika 22 cm obložite providnom folijom da viri sa strane, poređajte pečurke sa glavom na dole. Listove svežeg peršuna stavite u šupljinu između pečuraka. Preko pečuraka stavite isekcan praziluk. Ostatak peršuna iseckajte i stavite preko praziluka, pa malo rukama rasporedite.

Zatim sipajte majonez, pa izrendajte kačkavalj, opet red majoneza, pa rendana šargarepa. Posolite i pobiberite, pa stavite piletinu. Malo pobiberite, opet red majoneza, pa red kiselih krastavaca.

Krompir izrendajte na krupno, dodajte malo majoneza, sitno seckane mirođije i soli i bibera. Promešajte i to je poslednji sloj salate. Prekrijte folijom koja je ostala da viri i stavite u frižider preko noći. Zatim skinite foliju sa vrha, uz pomoć tanjira okrenite salatu i uklonite kalup i ostatak folije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs