Sve što treba da uradite je da pomešate sve sastojke i tim filom napunite paprike, a zatim zapečete u rerni. Pravi lagani letnji obrok koji će vas zasititi, a o ukusu da i ne govorimo.
Začinite ukus punjenim paprikama i umesto sa mlevenim mesom, napunite ovim jednostavnim nadevom.
Ovaj recept je idealan za sve početnike u kuhinji jer se samo iseckaju sastojci, pa ako želite da se iskažete kao odlična kuvarica isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 3-4 paprike babure
- 2 paradajza
- 200 g praške šunke
- 250 g rikota sira ili krem sir
- 100 g tvrdog sir
- krutoni
- peršun
Priprema:
Paprike očistite i spremite za punjenje. U posudi pomešajte krem sir, seckani paradajz, peršun, prašku šunku, pa dodajte rendani tvrdi sir, krutone. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dobro sjedinite. Paprike napunite dobijenom smesom. Zatvorite vrhom paprika i pecite na 180°C nekih 10-15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem