Verovatno mislite kako ste isprobali sva jela sa tikvicama, pošto se one leti prave u svim prilikama. Ali, isprobajte ovaj rolat - oduševiće vas. 

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 1/2 kašičice soli


Za preliv:

  • 4 jajeta 
  • 25 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 kašičice soli

Za fil: 

  • 400 g mlevenog mesa 
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 2 mlada crna luka
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašika kečapa
  • 150 g čedar sira 

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite sa strane 10 minuta da omekša. Zatim rasporedite kolutove na pleh obložen pek papirom. Umutite jaja, mleko, so i brašno i prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta.  
Propržite meso na ulju, pa dodajte beli luk, pred kraj dodajte i paradajz pire. Sklonite sa šporeta, pa dodajte seckani crni luk, začinsku papriku i kečap, promešajte. 
Preko tikvica sipajte rendani kačkavalj, pa smesu sa mlevenim mesom. Urolajte uz pomoć pek papira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs