Verovatno mislite kako ste isprobali sva jela sa tikvicama, pošto se one leti prave u svim prilikama. Ali, isprobajte ovaj rolat - oduševiće vas.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice soli
Za preliv:
- 4 jajeta
- 25 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1/2 kašičice soli
Za fil:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 mlada crna luka
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašika kečapa
- 150 g čedar sira
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite sa strane 10 minuta da omekša. Zatim rasporedite kolutove na pleh obložen pek papirom. Umutite jaja, mleko, so i brašno i prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta.
Propržite meso na ulju, pa dodajte beli luk, pred kraj dodajte i paradajz pire. Sklonite sa šporeta, pa dodajte seckani crni luk, začinsku papriku i kečap, promešajte.
Preko tikvica sipajte rendani kačkavalj, pa smesu sa mlevenim mesom. Urolajte uz pomoć pek papira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem